Konaković: Želim vjerovati da su Čović i Dodik ojačali jer su Bakir i Asim duduci

Radiosarajevo.ba
Konaković: Želim vjerovati da su Čović i Dodik ojačali jer su Bakir i Asim duduci
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, zastupnik Naroda i pravde (NiP) u Skupštini Kantona Sarajevo, prokomentirao je na svom Facebook profilu današnju sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te se posebno osvrnuo na delegate koji dolaze iz Stranke demokratske akcije (SDA). Posebno je oštar bio prema Asimu Sarajliću.

"Asim Sarajlić nam kaže danas da SNSD i HDZ imaju većinu u Domu naroda PSBiH, da su nametnuli amandmane i da Čović diktira tempo. Možda danas da nam kažu Bakir i Asim je li isto tri ili četiri Dodikova u Klubu Srba? Onako kako su kao papagaji ponavljali kada su imenovali Dušanku Majkić, obojica, plus armija botova i uhljeba u isti glas", napisao je Konaković.

On je dodao da Dodik i Čović mogu raditi šta god požele jer je naša realnost, kako on navodi, da nas Asim i nakon afere Asim predstavlja u ovom domu.

"Asim u ime Bošnjaka govori. Danas Dodik i Čović s osam i dvije trećine u Vijeću ministara i s osam ruku u Domu naroda PSBiH mogu raditi šta hoće, samo što oni nisu sami došli do tih brojeva. Vi ste ih ojačali. Ja još uvijek želim da vjerujem da je to samo zbog toga što ste duduci i što ste okruženi nesposobnim kadrovima. Državu ste dali za Vladu KS, za imenovanje Osmice i čelo KCUS-a. I sad biste prebacivali odgovornost na nekoga", podvukao je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Također, on je na kraju dodao kako su MUP-ovi pozivali na razgovore povjerenike NiP-a kako bi provjerili da li se spremaju protesti, a istakao je i to kako se na, kako sam ističe, njegove ljude vrši pritisak po nalogu FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije