Konaković u svom stilu: Sistem riga vatru, posebno na ljude iz Naroda i Pravde

9
Radiosarajevo.ba
Konaković u svom stilu: Sistem riga vatru, posebno na ljude iz Naroda i Pravde
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde na svom Facebook profilu uputio je poruku simpatizerima, članovima i zvaničnicima njegove stranke. 

Poručio je kako je borba protiv COVID-19 veoma teška. 

"Bolest je opasna, a dodatne probleme stvara činjenica da neke životne navike potpuno mijenjamo. Zabrane i oprez su učinili svoje, dnevna rutina je potpuno drugačija. Dodatnu nervozu stvaraju dešavanja na prljavoj političkoj sceni.
Na vidjelo izlaze kardinalne greške sistema, višegodišnjeg, upravo ono o čemu govorimo i protiv čega se borimo", navodi Konaković. 

Ističe kako sistem u odgovorima na pitanja koja mora ponuditi, riga vatru, posebno na ljude  iz Naroda i Pravde.

"Režimski mediji mijenjaju naslovnice svakih pola sata, slike su uglavnom naše i tekstovi pogrdni i izmišljeni. Znam da nije lako, ali mi ne smijemo na isti način odgovarati. Suzdržite se od vulgarnosti i pretjeranih reakcija, iskreno vas molim. Na greške ukazujte hrabro i otvoreno, kritikujte loša djela, bez korištenja pogrdnih i vulgarnih riječi", poručuje Konaković. 

Naglašava kako upravo takav stav čini sve drugačijim od sistema protiv kojeg se bore.

"Brojevi zaraženih u Kantonu Sarajevo padaju, a u drugim dijelovima BiH rastu. U svim je dijelovima naše domovine veoma važno da se pridržavate mjera. Ne okupljajte se na većim skupovima, nosite maske i držite distancu. Naša borba se nastavlja jos jače, istina će sigurno pobijediti. Hrabro i dostojanstveno", napisao je Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije