Konaković u posjeti 'Ginexu': Namjenska industrija jedan od većih potencijala BiH

7
Fena
Konaković u posjeti 'Ginexu': Namjenska industrija jedan od većih potencijala BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas je posjetio kompaniju namjenske industrije "Ginex" u Goraždu, naglasivši tom prilikom da je riječ o jednoj od značajnijih kompanija u toj oblasti.

"Ginex je jedna od ozbiljnijih kompanija u oblasti namjenske industrije, u domenu posla kojim se bavim potpisujem stalno prethodne dozvole za izvoz, pratim razvoj namjenske industrije koja je jedan od većih potencijala BiH, potpuno i nedovoljno razvijen i iskorišten i hoću da se na licu mjesta uvjerim", istakao je Konaković.

Napomenuo je da je ranije obišao i komaniju "Pobjeda".

Ben Affleck i Jennifer Lopez snimljeni nakon glasina o razvodu: Ne izgledaju sretno

Ben Affleck i Jennifer Lopez snimljeni nakon glasina o razvodu: Ne izgledaju sretno

"Obilazio sam prije nekoliko mjeseci 'Pobjedu', a danas ćemo u 'Ginexu' razgovarati o procesima koji se dešavaju u ovom preduzeću, da ih zaštitimo od bilo kakvih politika koje ovdje, čini mi se, imaju svoje ruke, stalno nešto pružaju ruke prema zdravim preduzećima koja bi trebali pomagati, a nikako politikom odmagati", rekao je Konaković.

Navodi da su u okviru njegovih redovnih aktivnosti obilazak kompanija, privrednika i razgovor s ljudima na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije