Konaković: Treba hrabrosti da se "stisne" dugme za smjenu vlasti

E. H.
Konaković: Treba hrabrosti da se "stisne" dugme za smjenu vlasti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković tvrdi je da je SDA izvršila pritisak i skupila 18 potpisa.

"Međutim, ja to još nisam vidio, zanimljivo je da su skupili potpise i od zastupnika koji nisu u Sarajevu. Meni je ovo četvrti proces smjena i svašta se tu dešava. Dević je najavio demokratski da će ispoštovali procedure. SDA-u se žuri da pokrije kriminal. Naša je druga politika. Pred nama je procedura koju ja bolje poznajem od Devića. Na kolegiju SDA teško da ima većinu, a Kolegij mora odobriti stavljanje neke tačke na dnevni red neke sjednice. Brzih rješenja neće biti. Na januarskoj sjednici Kolegija bit će zahtjev za stavljanje ove tačke na dnevni red. Mi nećemo žuriti. Bit će još ovakvih izvještaja poput ovog današnjeg iz Sarajevo-Šuma. A treba hrabrosti da se "stisne" dugme za smjenu vlasti, treba odgovarati narodu", poručio je Konaković.

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SDA sprema smjenu Elmedina Konakovića

Klub zastupnika SDA uskoro će predložiti smjenu Predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove stranke. Ovo je ujedno i prvi test za novu koaliciju u Kantonu Sarajevo, koju čine SDA, SBB i DF. Zastupnici SDA danas nisu prisustvovali sjednici Skupštine KS, kao ni Jasna Duraković (SBB) i Bibija Kerla (DF).

Dodao je na pozicijama trebaju biti hrabri ljudi koji će prijaviti kriminal i dugove za koje će nam trebati 20 godina da vratimo državi glavnicu.

"Otvorili smo pitanja da preostale stranke u šestorki da nastave saradnju i da imaju zajednički nastup. Niko nas ne može kupiti, a ne vidim ona dva iz NiP-a što je Fahro (Radončić, op. a.) najavljivao. Ne bi komentarisao što Jasna Duraković nije među potpisnicima, znam da je ona na putu. Ali nije samo ona problem, gdje je Peca (Fahrudin Pecikoza), kad je on potpisao", kazao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije