Sastanak Čovića i Konakovića: Do kraja novembra ispunit ćemo uslove za ulazak u EU

A. B.
Sastanak Čovića i Konakovića: Do kraja novembra ispunit ćemo uslove za ulazak u EU
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović posjetio je u četvrtak institucije Kantona Sarajvo, gdje se sastao s premijerom KS-a Elmedinom Konakovićem i ministrima u Vladi KS-a.

Ovo je početak posjeta koje predsjedavajući Predsjedništva BiH planira u narednom periodu, kako bi se upoznao sa svim problemima i dešavanjima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

"Krećemo iz Sarajeva, a u narednom periodu obići ćemo mnogo mjesta u BiH, kao i Brčko Distrikt. Dio je ovo našeg putovanja u Europsku uniju i ostale su nam još svega četiri tačke da ispunimo sve uslove za ulazak u EU. Jedna od tih tačaka su akcize, a mislim da ćemo sve uslove ispuniti do kraja novembra", istaknuo je Čović u obraćanju medijima nakon sastanka.

Najavio je i kako će Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost posjetiti BiH u novembru, što će vjerovatno biti još jedna prekretnica na europskom putu BiH.

Konaković je ovom prilikom istaknuo kako su kantoni strateški partneri države na putu u EU i kako svi imaju isti cilj, a to je ulazak u EU.

"Nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti kapitalizirati sve naše napore i poentirati. Europa treba prepoznati naše napore ka euroatlantskim integracijama", zaključio je Konaković.
Istaknuo je kako će, zahvaljujući naporima aktuelne vlasti, budžet Kantona Sarajevo ove godine rapidno rasti, za 30 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije