Konaković posjetio GSS FBiH u Hatayu i prvo zatražio izvinjenje: Saslušao je oštre kritike

4
AA
Konaković posjetio GSS FBiH u Hatayu i prvo zatražio izvinjenje: Saslušao je oštre kritike
Foto: GSS FBiH / Konaković s pripadnicima GSS-a FBiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković posjetio je jučer spasilački kamp Bosne i Hercegovine u Hatayu, u Turskoj.

Konaković je došao pred spasioce Gorske službe spašavanja Federacije BiH (GSS FBiH) od kojih je prvo zatražio izvinjenje, u svoje lično ime i u ime Vijeća ministara BiH, zbog niza propusta koji su usporili dolazak naših spasilaca u Tursku i regiju pogođenu zemljotresom.

Saslušao je oštre kritike koje su mu iznesene, nakon čega je obećao da će u budućnosti uraditi sve što je u mogućnosti da GSS dobije svoje mjesto u zakonu i institucijama države Bosne i Hercegovine.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Spasioci GSS-a FBiH su prihvatili izvinjenje Konakovića i aktivno će pratiti realizaciju aktivnosti za koje je ministar dao obećanje i svoju riječ.

"Tom prilikom smo upoznali ministra Konakovića sa svim rezultatima izvedenih akcija kao i o ostalim detaljima boravka u spasilačkoj misiji", saopćeno je iz GSS-a FBiH.

U pratnji Konakovića bio je i ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Adis Alagić, koji je dao veliki doprinos u realizaciji pomoći Bosne i Hercegovine narodu Republike Turske.

Konaković s pripadnicima GSS-a FBiH
Foto: GSS FBiH: Konaković s pripadnicima GSS-a FBiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije