Komšiću priznanje za doprinos miru na Balkanu

Radiosarajevo.ba
Komšiću priznanje za doprinos miru na Balkanu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić jedan je od dobitnika priznanja Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, za poseban doprinos stabilnosti i miru na zapadnom Balkanu.

Osim Komšića, laureati su i ministar spoljnih poslova Njemačke Gvido Vestervele u kategoriji "Svjetska pozitivna ličnost sa područja spoljne politike 2012", generalni sekretar Arapske lige Nabil El-Arabi - "Svjetska ličnost 2012", dok je zastupniku u Evropskom parlamentu Hanesu Svobodi pripalo priznanje "Najprepoznatljiviji evropski političar na zapadnom Balkanu".

Ambasadoru Žan-Pol Karteronu, utemeljivaču i predsjedniku "Krans Montana foruma" biće uručena nagrada za životno djelo. Priznanja će laureatima biti uručena na svečanosti naredne sedmice na Blijedu, u Sloveniji, javlja agencija Fena.

Uručenju će, pored rukovodstva Instituta (u kojem su ugledni političari iz svijeta i regiona), prisustvovati brojni političari, privrednici i ličnosti iz javnog života Slovenije i država Balkana i Bliskog istoka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije