Komšić uputio telegram saučešća Erdoganu nakon zemljotresa u Turskoj

Radiosarajevo.ba
Komšić uputio telegram saučešća Erdoganu nakon zemljotresa u Turskoj
Arhiv / Komšić i Erdogan

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu u povodu  stradanja građana u zemljotresu koji je pogodio ovu  zemlju. 

„Vaša ekselencijo, iskreno suosjećamo s Vama i vašim narodom u ovim teškim trenucima. Vi, vaš narod i porodice nastradalih primite izraze najdubljeg saučešća, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u moje lično ime. Svima vama želimo da nađete snagu i prevaziđete posljedice ove prirodne nepogode, a povrijeđenim građanima želimo brz i uspješan oporavak“, navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Nakon razornog zemljotresa u Turskoj oglasio se i Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da sve nadležne institucije i službe poduzimaju sve potrebne mjere nakon zemljotresa koji je večeras pogodio istočne dijelove Turske, javlja Anadolu Agency (AA). Tragedija: Raste broj smrtno stradalih u Turskoj Erdogan je u poruci na Twitteru naveo da sve turske resorne institucije rade kako bi se zaštitili životi ljudi i gubici sveli na minimum.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije