Komšić: Rekao sam ono što svi znaju i čega se svi plaše

Radiosarajevo.ba
Komšić: Rekao sam ono što svi znaju i čega se svi plaše

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, je u današnjem saopćenju pozvao da se priče o podjelama u zemlji, otcjepljenju i sl. ostave po strani a da se energija usmjeri na goruća pitanja kao što je potrebna borba protiv bijede, siromaštva i nepravde svake vrste, što, kako navodi on, osjećaju gotovo svi građani.

"Kao što je meni jasno da nema nasilnog ili 'mirnog' ukidanja Republike Srpske, pogotovo mimo volje ljudi koji žive u RS-u, nadam se da su konačno političari iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata shvatili težinu priča o otcjepljenju i samostalnosti te eventualne posljedice.

Burne reakcije iz RS-a na Komšićevu izjavu

"Ja sam samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji. Po ne znam koji put ponavljam - misliti da se mogu ostvariti nečiji nerealizovani ratni ciljevi 'mirnim' putem je zloslutno i neodgovorno, prije svega prema svom narodu, ali i prema drugim narodima, kao i prema svima koji žive u BiH", navodi se u Komšićevom saopćenja.

Od takvih ambicija svi ćemo imati štetu, zaključuje on.

"Zato je bolje da zaboravimo priče o otcjepljenju, ukidanju, daljim podjelama, nametanjima, političkim i etničkim prevarama i posvetimo se pravom poslu", naveo je predsjedavajući Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije