Komšić primio Kacina

Radiosarajevo.ba
Komšić primio Kacina


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je primio Jelka Kacina, predsjednika delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu.

Tom prilikom je razgovarano o približavanju BiH Evropskoj uniji i NATO-u kao i o problemima koji su doveli do usporavanja reformskih procesa, saopćeno je iz Pres službe Predsjedništva BiH.

Jelko Kacin je i ovaj put ponovio da će BiH i svi njeni građani imati neophodnu podršku na tom putu, ali da "mora doći do ozbiljnih pomaka u radu onih koji čine vlast u BiH".

Komšić i Kacin razgovarali su i o stanju ljudskih prava u BiH u širem kontekstu nego što je sama presuda Sejdić - Finci.

Razgovarano je i o odnosima u regiji, koji moraju ići u pravcu stabilizacije i međusobnog uvažavanja.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je podvukao da su budućnost svih zemalja u regiji Evropska unija i NATO, te da bi nakon pristupanja moglo doći do nove historijske faze u odnosima regionalnih zemalja, faze koja će biti bez međusobnih sukoba i konflikata, navodi se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije