Komšić podržava bivše pripadnike OSBiH

Radiosarajevo.ba
Komšić podržava bivše pripadnike OSBiH

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, povodom protesta penzionisanih pripadnika Oružanih snaga BiH, najprije se oglasio saopštenjem za javnost navodeći kako je zakonska obaveza Vijeća ministara BiH da osigura sredstva za provedbu Zakona o službi u OSBiH, a nakon toga posjetio je štrajkače na Trgu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom izjavio je kako će penzionisani pripadnici OSBiH, imati njegovu punu podršku prilikom usvajanja proračuna za 2012. godinu u kojem će se, prema njegovim riječima, ova populacija morati naći.

Komšić je ranije u saopštenju, izrazio zabrinutost zbog situacije u koju su dovedeni penzionisani pripadnici OSBiH, te zatražio od svih nadležnih institucija da poštuju Zakon o službi u OSBiH, kojim je regulisano da se sredstva za ostvarivanje prava penzionisanih pripadnika OSBiH osiguravaju iz budžeta institucija BiH.

Također, Komšić je izrazio nadu da će penzionisani pripadnici OSBiH ostvariti svoja zakonom propisana prava i da više neće biti primorani na ovakve poteze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije