Komšić: Otvorena lažna Facebook stranica Pokreta socijalne pravde i demokracije

Radiosarajevo.ba
Komšić: Otvorena lažna Facebook stranica Pokreta socijalne pravde i demokracije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Socijaldemokratski pokret

„U javnosti se pojavila lažna Facebook stranica kao reakcija na održani sastanak Inicijativnog odbora Pokreta socijalne pravde i demokracije, 9. maja 2019. godine, u Sarajevu, objavio je na svojoj Facebook stranici profesor Ivo Komšić.

Dodao je da je cilj ove stranice, iza koje stoji za sada nepoznato lice organizirana manipulacija s javnošću i sa samim pokretom.

„Očekujemo da će identitet NN osobe koja stoji iza toga utvrditi istraga. Na bazi ovako pripremljenih laži već su se pojavile i pripremljene reakcije kojima se Pokret nastoji diskreditirati kao platforma za rušenje a ne objedinjavanje ljevice. Želimo još jednom istaknuti da Pokret nije nova politička organizacija već pokušaj objedinjavanja stranaka, organizacija civilnog društva i pojedinaca socijaldemokratske provenijencije“, poručio je predsjedavajući Inicijativnog odbora Pokreta socijalne pravde i demokracije Ivo Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije