Komšić osniva Građansku stranku

Radiosarajevo.ba
Komšić osniva Građansku stranku

Nakon razlaza sa Zlatkom Lagumdžijom, najpopularniji političar SDP-a, Željko Komšić, odlučio je osnovati novu partiju socijaldemokratstke orijentacije s kojom će izaći na izbore 2014. godine.
Komšić računa na snažnu i unisonu podršku nevladinog sektora koji se već javno, jednako kao i Komšić, izjasnio protiv predloženih ustavnih rješenja (presuda Sejdić i Finci) dogovorenih između SDP-a i dva HDZ-a

Definitivno je razriješena dilema oko budućeg političkog angažmana Komšića: nakon razlaza s SDP-om, Komšić namjerava osnovati novu partiju socijaldemokratske orijentacije čiji je radni naziv Građanska stranka.

Prema informacijama Slobodne Bosne, jezgro nove partije, na čijem će čelu biti Komšić, činit će aktivisti i funkcioneri SDP-a, koji su duboko razočarani nedosljednom politikom autoritarnog lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije.

Komšić je već okupio respektabilan tim, a njegovi ključni suradnici u novoj partiji bit će dojučerašnji bliski suradnici Zlatka Lagumdžije - Emir Suljagić i Reuf Bajrović.

Komšić osniva stranku - Patriotska liga BiH
Pozadina, fakti i spekulacije oko Komšićevog odlaska
Željko Komšić napustio SDP

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije