Komšić o Kalabuhovu: Korisnije bi bilo da se proglasi za šefa izbornog stožera HDZ-a

6
Radiosarajevo.ba
Komšić o Kalabuhovu: Korisnije bi bilo da se proglasi za šefa izbornog stožera HDZ-a
Foto: Kolaž / Željko Komšić i Igor Kalabuhov

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je kako je Bosna i Hercegovina davno putem usvojenih zakona odredila svoje vanjskopolitičke prioritete i neće ih mijenjati zato što oni sada predstavljaju problem ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu.

Kalabuhov je na posebnoj sjednici skupštine bh. entiteta RS rekao kako svako spoljno uplitanje, pogotovo nametanje rješenja suprotnih lokalnom mentalitetu i historijskoj stvarnosti u Bosni i Hercegovini će imati dalekosežne i opasne posljedice.

Ove navode komentarisao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

"Bosna i Hercegovina je davno putem usvojenih zakona odredila svoje vanjskopolitičke prioritete, (NATO i EU) i neće ih mijenjati zato što oni sada predstavljaju problem Kalabuhovu.

Kada na mjestu odlučivanja o vanjskopolitičkim prioritetima budu sjedili Kalabuhovljevi 'legitimni predstavnici', (HDZ) onda će se to možda i desiti. Do tada sigurno neće, ma koliko ambasador prijetio", poručio je Komšić.

Smatra da bi Kalabuhovu "umjesto prijetnji korisnije bilo da se proglasi za šefa izbornog stožera HDZ-a".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije