Komšić u emisiji Puls: "BiH je ušla u nezaustavljiv put za članstvo u NATO-u"

Radiosarajevo.ba
Komšić u emisiji Puls: "BiH je ušla u nezaustavljiv put za članstvo u NATO-u"

Bosna i Hercegovina je ušla u fazu koja se zove Akcioni plan (ANP) za članstvo u NATO-u, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić gostujući u emisiji "Puls" na BN televiziji.

Komšić je naveo da je naredni korak ulazak BiH u NATO.

"Mi smo (BiH) davno tražili članstvo u NATO-u, čini mi se još u vrijeme kada je Nebojša Radmanović bio jedan od članova Predsjedništva", rekao je Komšić.

Na konstatacije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da "Program reformi" nije isto što i ANP, Komšić je odgovara:

"Svi koji ne vjeruju da je to isti dokument neka ga uzmu i neka ga pročitaju. BiH je ušla u nezaustavljiv put za članstvo u NATO-u", rekao je Komšić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Bakir Izetbegović, lider SDA koja je koalicioni partner Komšićevog DF-a, za Glas Srpske izjavio da NATO puta nema bez saglasnosti svih, odnosno SNSD-a i Milorada Dodika.

To je izazvalo reakciju Predsjedništva SDP-a koje je u četvrtak Komšića upitalo da li je svjesno obmanuo javnost tvrdnjom da je NATO već na Drini.

Program reformi dobra osnova za nastavak saradnje NATO-a i BiH

Dokument Program reformi koje je Bosna i Hercegovina u decembru prošle godine dostavila u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) smatra se dobrom osnovom za nastavak saradnje između NATO-a i Bosne i Hercegovine. Potvrdila je to u izjavi za Fenu glasnogovornica NATO Štaba u Sarajevu Ines Kuburović dodajući da je o tom dokumentu, koji je poslan u Brisel, razgovarano na tehničkom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije