Komšić – Brokman: Cilj BiH članstvo u EU i NATO-u

Radiosarajevo.ba
Komšić – Brokman: Cilj BiH članstvo u EU i NATO-u

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić istakao je danas u Njujorku, u razgovoru sa predsjednikom Generalne skupštine UN Miguelom D'Eskotom Brokmanom, da je spoljnopolitički cilj BiH članstvo u Savjetu bezbjednosti UN, NATO-u i EU.

Komšić je naglasio da jedinstvo i stabilnost BiH nisu upitni, te da se očekuje dalje približavanje različitih stavova radi postizanja konsenzusa neophodnog za društvene promjene u BiH koje ubrzavaju put ka članstvu u EU.

"Interes BiH je da sve zemlje u regionu budu stabilne i postanu članovi EU, jer nestabilnost jedne od zemalja u regionu automatski znači nestabilnost cijelog regiona", rekao je Komšić.

Brokman je tokom sastanka obećao da će se lično angažovati radi podrške BiH u procesu kandidature za nestalnog člana Savjeta bezbjednosti UN, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

Komšić je u Njujorku razgovarao sa ambasadorima svih pet zemalja stalnih članova Savjeta bezbjednosti UN, koji su izrazili podršku kandidaturi BiH.

On je održao i niz sastanaka sa osobljem diplomatske misije BiH pri UN, navodi se u saopštenju.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije