Komšić: Bosanske fratre napadaju jer ne mrze komšije, Bošnjake, Srbe, Jevreje...

Radiosarajevo.ba
Komšić: Bosanske fratre napadaju jer ne mrze komšije, Bošnjake, Srbe, Jevreje...
Arhiv / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba oštro je osudio atake na gvardijana Franjevačkog samostana u Fojnici fra Mirka Majdandžića i profesora Franjevačke teologije fra Ivu Markovića posljednjih dana u medijima pod kontrolom Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH).

Piše: F. V.

Hajku na fra Mirka i fra Ivu organizirao je i proveo, podsjetimo, Tvrtko Milović, kontroverzni urednik dokumentarno-savremenog programa BHRT-a, koji je napisao tekst na portalu znakovitog imena Kamenjar, prepun diskvalifikacija na račun uglednih fratara Bosne Srebrene.

Tvrtko Milović pokrenuo hajku na bosanske fratre!

Spomenuti ataci se, sudeći po komentarima koje su potaknuli, ujedno mogu smatrati i svojevrsnim pozivom na linč.

"Kada pogledate šta on zamjera bosanskim fratrima vidjećete da je njihov 'najveći grijeh' u očima Milovića i inih milovića to što ne mrze! Ne mrze komšije, ne mrze islam, ne mrze Bošnjake, ne mrze pravoslavlje, ne mrze Srbe, ne mrze Judaizam, ne mrze Jevreje, ne mrze nikoga", kazao je Komšić za naš portal.

Melika Mahmutbegović: Najveći grijeh fratara Bosne Srebrene je što ne mrze

"U očima i shvatanju Tvrtka Milovića to je njihov najveći grijeh, teži od svih smrtnih grijehova - ne mrze!", izjavio je Predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Atakovanje na fratre Bosne Srebrene osudila je jučer i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović zahtijevajući od menadžmenta BHRT-a da zauzme jasan stav u ovom slučaju i postupcima svojeg zaposlenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije