Komisija za finansije i budžet podržala dodatno smanjenje primanja

Radiosarajevo.ba
Komisija za finansije i budžet podržala dodatno smanjenje primanja

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojima se, na prijedlog Savjeta ministara BiH, dodatno ograničavaju primanja zaposlenih u ovim institucijama.

Novim ograničenjima primanja zaposlenih u institucijama BiH trebalo bi da se ostvari dio od ukupno 40 miliona KM ušteda potrebnih da bi se ispunio jedan od uslova Međunarodnog monetarnog fonda.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o javnim nabavkama, kojim se poboljšava i pojednostavljuje procedura javnih nabavki i usvojila Izvještaj revizije procesa zapošljavanja državnih službenika u institucijama BiH.

Od Savjeta ministara BiH zatraženo je da u roku od tri mjeseca razmotre predložene mjere iz Izvještaja revizije, te da predloži mjere za poboljšanje uspješnosti procesa zapošljavanja državnih službenika sa aspekta njihove sposobnosti za rad u državnim institucijama.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije