! / Komisija podržala imenovanje Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara

26. 11. 2019. u 14:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Na drugoj sjednici Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine data je preporuka Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije na poziciju predsjedavajućeg Vijeće ministara BiH, navodi se u saopćenju.

Za preporuku da se Tegletija potvrdi mandat glasalo je osam članova Komsije, a šest je bilo protiv. Nije bilo suzdržanih. 

Protiv su glasali Dragan Mektić, Branislav Borenović, Aida Baručija, Predrag Kojović, Jasmin Emrić i Saša Magazinović.

Branislav Borenović rekao da je razočaran jer je Tegeltija najavio u svojim odgovorima da bi mogao povećati PDV što je samo novi namet građanima. Istakao je i da je Tegeltija došao nepripremljen na sjednicu i da nije vjerodostojan. Njegove izjave nazvao je skandaloznim.

Kako je propisano u njenim nadležnostima, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni dostaviti kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA