Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno

Fena
Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno
Komemorativni skup, koji je danas održan u Memorijalnom centru u Potočarima, sa sigurnosnog aspekta, protekao je mirno, potvrđeno je iz Štaba akcije "Srebrenica 2017".

Iako je, kako je saopćeno, magistralnim i regionalnim putevima podrinjske regije saobraćaj bio frekventan, tokom trajanja skupa, osigurano je njegovo normalno i nesmetano odvijanje.

Skup su osiguravali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u saradnji sa drugim sigurnosnim agencijama u BiH i predstavnicima EUFOR-a.

"U saradnji sa sigurnosnim agencijama, MUPRS-a osigurao je potpunu sigurnost političkih ličnosti iz BiH i inostranstva, kao i drugih zvaničnika i ostalih učesnika skupa", saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Skup je završen oko 14 sati.

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone na svim putevima od Sarajeva, Tuzle i Zvornika prema Srebrenici.

Na području Bosne i Hercegovine danas je na snazi i zabrana kretanja za vozila koja prevoze eksplozivne materije.

Dežurne ekipe BIHAMK-a danas se nalaze na tri punkta (Potočari, Kladanj i Caparde), tako da, u slučaju da nekom od vozača bude potrebna pomoć, može pozvati telefon - 1282.

U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan promet vozila na putevima koji iz pravca Srebrenice vode prema svim dijelovima BiH, pa se apelira na vozače da voze posebno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas je klanjana dženaza i obavljen ukop pronađenih i identificiranih posmrtnih ostataka 71 žrtve genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine na području Srebrenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije