Komemoracija za urednicu i novinarku Al Jazeere Balkans, bit će održana sutra u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Komemoracija za urednicu i novinarku Al Jazeere Balkans, bit će održana sutra u Sarajevu
Foto: Privatni album / Snježana Mulić-Softić

Kolege sa Al Jazeere Balkans obavijestili su putem maila o datumu komemoracije u čast kolegice novinarke, koja je preminula nakon borbe s teškom bolešću

"U ime Al Jazeere Balkans obavještavamo javnost da će se komemoracija u čast Snježane Mulić-Softić, dugogodišnje urednice i novinarke Al Jazeere Balkans, održati u utorak, 9. jula u Buybooku u Sarajevu (Radićeva ulica) s početkom u 10:00 sati",  napisano je u mailu.

Podsjećamo, Snježana Mulić-Softić preminula je u nedjelju, 07. jula, nakon borbe s teškom bolešću. Tokom svoje karijere, bila je istaknuta novinarka i urednica na portalima BH Dani i Slobodna Bosna, kao i na Televiziji Hayat. Posljednjih 12 godina radila je kao novinarka i urednica na portalu Al Jazeere Balkans. Autorica je nagrađene zbirke priča "Sanduk po mjeri" i romana "Povratak", čije su priče uvrštene u nekoliko antologija bosanskohercegovačke proze. Bila je također članica PEN centra BiH.

Identifikovana žena čije je tijelo izvučeno iz rijeke kod Sarajeva

Identifikovana žena čije je tijelo izvučeno iz rijeke kod Sarajeva

Snježana Mulić-Softić bila je dobitnica Novinarske nagrade "Srđan Aleksić" te je nagrađena za najbolju priču o Srebrenici, kao i za druge radove. Također je autorica dva dokumentarna filma: "Pismo preporučeno srcem" i "Jetimi". Dženaza će se održati u utorak u 14:00 na Gradskom groblju Vlakovo. Tevhid će biti proučen istog dana u 14:00 u Bosanskoj džamiji na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije