Komemoracija Sulejmanu Tihiću bit će održana sutra u Parlamentu BiH

Radiosarajevo.ba
Komemoracija Sulejmanu Tihiću bit će održana sutra u Parlamentu BiH

Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), preminuo je jučer u 63. godini u Sarajevu nakon teške bolesti.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić kazao je jutros Agenciji Fena da će tijelo biti izloženo u parlamentu BiH sutra u 10 sati, a knjiga žalosti će biti otvorena danas u Centrali SDA u Sarajevu, a u svim općinskim odborima SDA u BiH danas i sutra  bit će održane komemorativne sjednice.

Komemoracija Sulejmanu Tihiću bit će održana sutra u 11 sati u sali Parlamenta BiH u Sarajevu. 

Nakon komemoracije, na Trgu BiH će biti biti klanjana dženaza. 

Sulejmanu Tihiću će biti klanjana dženaza i nakon ikindije namaza  u Bosanskom Šamcu, nekad iza 16 sati, kažu za Radiosarajevo.ba iz Informativnog centra SDA. 

Komemoracija u povodu smrti Sulejmana Tihića bit će održana i danas u Banjoj Luci.

Početak komemoracije je u 16 sati u Narodnoj skupštini RS u Banjoj Luci, najavljeno je iz Kabineta potpredsjednika entitetskog parlamenta Ramiza Salkića.

Sulejman Tihić je preminuo jučer oko 19 sati u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Od dolaska u KCUS 22. augusta, Tihić je bio smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Tihić je već mjesecima zbog teške bolesti i operacija bio odsutan iz političkog života, a u posljednje vrijeme oporavljao se u svojoj kući u Bosanskom Šamcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije