Koliko je vrijedan vozni park Predsjedništva BiH?

0
Radiosarajevo.ba
Koliko je vrijedan vozni park Predsjedništva BiH?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vozni park ispred Predsjedništva BiH

U vremenu i situaciji kada država i njeni građani jedva sastavljaju kraj s krajem, bore se s poskupljenjima i dok je inflacija u Bosni i Hercegovini najviša u regionu, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nabavlja nove automobile i stilski namještaj.

Podsjetimo, krajem prošle godine objavljeno je ukupno osam tendera čija ukupna vrijednost prelazi cifru od 450.000 KM.

Novi saziv Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Denis Bećirević i Željko Komišić u novom mandatu koristit će nove limuzine, a za te potrebe objavljene su tri odvojene javne nabavke za nabavku "putničkog motornog vozila kategorije M1".

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Vrijednost jednog vozila procijenjena je na 128.500 KM, a drugi bi trebao koštati 60.000 KM, dok je treći nešto jeftiniji 56.000 KM. Cijene su izražene bez PDV-a, a marke limuzina nisu navedene. 

Koji će od tri člana Predsjedništva BiH koristiti najskuplju novu limuzinu i za čije potrebe se nabavlja, također još nije poznato.

Vozni park ispred Predsjedništva BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vozni park ispred Predsjedništva BiH

Pored obnove voznog parka, članovi Predsjedništva BiH koristit će i novi namještaj, pa je u tu svrhu raspisana nabavka i montaža stilskih stolica u vrijednosti 58.034 bez PDV-a, te kancelarijskog namještaja vrijednost 58.119 KM.

Obnovljen vozni park Vlade Republike Srpske: Novi automobili za protokol vrijedni 360.000 KM

Obnovljen vozni park Vlade Republike Srpske: Novi automobili za protokol vrijedni 360.000 KM

Nešto manje novca 21.367,52 KM, planirano je za audio vizuelnu opremu, dok je najmanje novca planiralo za nabavku “zamjenske baterije za Storage” koja košta 1.880 KM.

Pored baterija, Predsjedništvo BiH nabavlja i FortiToken Mobile u vrijednosti 1.709 KM.

Kako trenutno izgleda vozni park ispred Predsjedništva BiH pogledajte u galeriji koju je napravio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije