Jusko / Koliko bi naša zemlja godišnje dobila od naplate digitalne dividende?

01. 12. 2016. u 17:06:00 Fena

Shares: 0

Ministar saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine Ismir Jusko smatra da bi naša zemlja od naplate digitalne dividende godišnje trebalo da dobija 100 miliona BAM, te još 30 miliona za kontrolu našeg neba.

U intervjuu za BH Radio 1 ministar je pojasnio da će taj novac, između ostalog, biti uložen u Javne servise, za transportnu infrastrukturu.

Najavio je da će do kraja ove godine, eventualno u prvih deset dana januara 2017. biti raspisan tender za drugu fazu digitalizacije, a cilj je da do 31. januara 2018. godine bude zauvijek ugašen analogni signal.

Istakao je da će Ministarstvo sa svoje strane dati sve da budu ispoštovani rokovi, ali da nije jedino od koga ovise ovi procesi.

"Da jesmo, vjerujte da bi to bilo puno prije završeno. Ali evo, trudit ćemo se da na osnovu timskog rada i sveopćeg interesa provedemo proces digitalizacije", pojasnio je namjere ministarstva u procesu digitalizacije ministar Ismir Jusko.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA