Kolegij Skupštine KS-a prihvatio zaključke Plenuma

Radiosarajevo.ba
Kolegij Skupštine KS-a prihvatio zaključke Plenuma

S obzirom na to da predstavnici Plenuma građana nisu došli na današnji zakazani sastanak, predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, Mirjana Malić, je medijima prezentirala zaključke Kolegija s jučerašnje sjednice.

Poziv predstavnicima Kolegija Skupštine KS-a: Dođite danas na Plenum

Malić je kazala da je Kolegij prihvatio sva četiri zaključka Plenuma građana i građanki Sarajeva. 

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo jučer je na cjelodnevnom zasjedanju razmatrao zahtjeve Plenuma građana i građanki i donio zaključke i odgovore na te zahtjeve. 

Plenum građana i građanki Sarajeva predao je četiri zahtjeva Kolegiju Skupštine KS-a, a jedan od njih je hitno formiranje nestranačke ekspertne vlade Kantona Sarajevo. 

Zahtjev je i revizija plaća i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s ekonomskom situacijom, kao i zahtjev za reviziju privatizacije svih preduzeća u Kantonu Sarajevo. 

Također, jedan od zahtjeva je i uspostavljanje nezavisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, čiji će mandat uključivati popis, procjenu štete i utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za prekomjernu upotrebu sile i zlostavljanje privedenih.

Kolegij će zahtjeve Plenuma građanki i građana Sarajeva uputiti na zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo, koje će biti održano, kako je najavljeno, u ponedjeljak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije