! / Kojović: Glasačima obećavam da ćemo ubuduće pažljivije birati koalicijske partnere

29. 01. 2020. u 19:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 656

Povodom izglasavanja nepovjerenja Vladi KS reagirao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke:

"U ovih godinu dana Naša stranka je ne samo pokazala da se njeni kadrovi mogu nositi s izazovom vlasti u situaciji kad je cjelokupan sistem pred kolapsom, nego i da građanima mogu probuditi nadu da ova zemlja može i zaslužuje bolje. Uz sve opstrukcije koje je pravila SDA, ali i pojedini koalicijski partneri koji su se pokazali nedorasli odgovornosti i moralnoj obavezi koju su svojevoljno preuzeli. Veoma zaslužan za to je premijer Edin Forto koji je uspijevao da Vladu KS održi kao radno tijelo građana, stalno ponavljajući kako je ovo Vlada koja radi u interesu građana, a ne u interesu stranaka", kaže Kojović.

Dodaje da je Kanton Sarajevo u ovom periodu prepoznat kao značajan i ravnopravan partner mnogim evropskim i svjetskim gradovima i regijama ali i unutar BiH. Sarajevo je tako istinski preuzelo odgovornost i obaveze glavnog grada BiH, a ne samo administrativnog centra.

"Zahvaljujući ministrici pravde Lejli Brčić Kanton Sarajevo je prvi i jedini dobio Zakon o porijeklu imovine – u pravnom smislu najznačajniji alat za borbu protiv političke korupcije. Srđan Mandić se prihvatio najtežeg zadatka, komunalne privrede, i uspio ne samo sistemski rješavati nagomilane probleme i finansijske dubioze, nego i vratiti dostojanstvo komunalnim radnicima i njihovom poslu te javnu higijenu staviti u vrh prioriteta ove Vlade. Naporima ministarstva koje je vodio građani KS nisu na svojim kućnim budžetima osjetili poskupljenje plina koje je nametnula Vlada FBiH", ističe Kojović i poručuje da se želi zahvaliti i pozdraviti odličan rad svih članova Vlade KS.

"Vlada KS, iako sastavljena od ideološki različitih političkih opcija, zaista je u cijelosti radila dobro i timski jer je imala imala program od 300 mjera kojeg se i pridržavala. To je dokaz da su programske koalicije ne samo moguće, nego jedine i sposobne da rade u interesu građana. Rezultat toga je povjerenje građana koje drastično poraslo što pokazuju sva istraživanja i ankete. Nažalost, stranačka rukovodstva SBB-a i DF-a, iz njima znanih razloga, odlučila su istupiti iz sporazuma koji su potpisali. Za to odgovornost ne snose članovi Vlade iz tih stranaka čiji je rad bio, također, za pohvalu", kaže Kojović.

Prvi čovjek Naše stranke obećava da će još pažljivije birati koalicijske partnere, te da neće dopustiti da programe i snove građana ruše lideri i partije koji svoje riječi i potpise ne shvataju kao ljudsku, moralnu obavezu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA