Kojović: Četnikom me nazivaju oni koji glasaju za četnike

5
Radiosarajevo.ba
Kojović: Četnikom me nazivaju oni koji glasaju za četnike
Screenshot / Kojović - Nukić

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović odgovorio je na Twitteru Vijećnici Demokratske fronte u Općinskom vijeću Srebrenice Dželaludini Nukić koja je kritizirala današnje saopćenje Naše stranke i odbijanje da, kako su naveli podrže "SDA - SNSD - DF koaliciju".

"Poštovana Dželaludina, i meni je teško gledati da ljudi koji mene vrijeđaju nazivajući me četnikom glasaju za ministre koji se ponose kad ih nazoveš četnicima.

A posebno mi je žao da ste Vi u tu poziciju dovedeni nepromišljenim političkim potezima svog ili svojih lidera", napisao je Kojović.

Nukić je reagirala na saopćenje Naše stranke u kojemu su, kako je saopćeno iz DF-a, na maliciozan način iznesene optužbe o koaliranju DF-a s negatorima genocida.

"Ja sam se nakon lične tragedije i genocida koji sam preživjela odlučila vratiti u Srebrenicu. Vjerujte da mi nije bilo lako, i da je svaki dan teško živjeti ovdje. I svaki dan se borimo da dobijemo svoja prava, da u nemogućim uvjetima pomognemo ljudima koji su se vratili ovdje. Mnogo mi je žao kada čujem ovo što je Predrag Kojović danas izjavio. I teško mi je", kazala je Nukić.

Naglasila je da je "lako govoriti iz udobne fotelje iz Sarajeva", te "s neke ogromne plate dijeliti lekcije ljudima koji žive ovdje, i koji moraju nalaziti načina da pomognu sami sebi".

"Gospodine Kojoviću, Vi kad koalirate sa nekim u Sarajevu, Vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam Općina osigurala osnovne životne uvjete. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala. A Vi ako mislite da vam je ljudski govoriti nama koji smo preživjeli genocid da volimo negatore genocida, e pa vi to nastavite govoriti, vama na dušu", zaključila je Nukić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije