Koja obećanja su (nisu) političati ispunili?

Radiosarajevo.ba
Koja obećanja su (nisu) političati ispunili?

Inicijativa Istinomjer u petak će na pres-konferenciji u Sarajevu prezentirati rezultate monitoringa ispunjenosti obećanja partija na vlasti u BiH, tačno godinu dana prije početka predizborne kampanje za „Opće izbore 2014. godine“. 

Na konferenciji će govoriti Tijana Cvjetićanin, koordinatorica istraživanja Istinomjera, Emir Borogovac, istraživač Istinomjera i Dalio Sijah, urednik portala Istinomjer, saopćio tim Udruženja građana 'Zašto ne'.

Ukupno će biti objavljeni rezultati progresa ispunjenosti obećanja za četiri političke partije, koje su formirale vlast u FBiH (SDP, SDA, NSRzB i HSP), kao i onih partija koje sudjeluju ili su sudjelovale u vlasti na državnom nivou (SDP, SNSD, SDS, SDA, HDZ BiH, HDZ 1990 i SBB).

Analiza ispunjenosti obećanja podijeljena je u sedam oblasti: Pravna država, Ekonomija,  Socijalna i zdravstvena politika, Zdravstvo, Državno uređenje, Spoljna politika, Obrazovanje, nauka, mladi, kultura i sport, piše Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije