Kod Zenice se obrušila cesta, otkazana nastava u nekim školama ZDK-a

Radiosarajevo.ba
Kod Zenice se obrušila cesta, otkazana nastava u nekim školama ZDK-a
Foto: Zenicablog / Putna komunikacija na dionici Nemila-Bistričak
Putna komunikacija na dionici Nemila-Bistričak gdje je saobraćaj od jutros u prekidu zbog klizišta i izlijevanja Bistričke rijeke, došlo je do obrušavanja dijela ceste na ovoj dionici.

Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK angažirala je raspoloživu mehanizaciju kako bi se deblokirali putevi prema selima Jastrebac, Vukotići i Šerići.

Područja Bistričaka i Topčić-Polja trenutno su i najugroženiji lokaliteti na području Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

U dvije osnovne škole u Zeničko-dobojskom kantonu, „Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Dobrinja kod Visokog i „Ćamil Sijarić“ iz Nemile kod Zenice, zbog poplava u tom kantonu, sutra se neće odvijati nastava - kazao je u izjavi za Fenu ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mensur Sinanović.

Nada se da će  se zbog prestanka padavina smanjiti i dotok vode u korita rijeka te da će ostale škole sutra normalno raditi.

Kako je saopćio BIHAMK, zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj i na magistralnom putu M-5 na dionicama Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac i Busovača- Kaonik u mjestu Gudelj .

Zbog izlijevanja rijeke Plive vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad – Jajce u mjestu Jezero, usporeno je saobraćanje i na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik u mjestu Dolac na Lašvi i Lašva- Vitez u mjestu Kaonik zbog veće količine vode na kolovozu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije