BiH / Kod Dervente otkrivena gorbnica sa šest posmrtnih ostataka

05. 09. 2019. u 16:45:00 Anadolija

Shares: 0

Na lokalitetu mezarja Prvi kvart u opštini Derventa, od ranih jutarnjih sati vrši se proces ekshumacije koju nadgleda i koordinira istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Na navedenoj lokaciji, do sada su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje šest osoba, a proces ekshumacija se nastavlja i narednih dana, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pronađeni posmrtni ostaci bit će transportovani u Komemorativno-identifikacioni centar (KIP) Šejkovača u Sanskom Mostu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

U procesu ekshumacije sudjeluju službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Derventa.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA