Ko su političarke koje su izabrane u Skupštinu Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Ko su političarke koje su izabrane u Skupštinu Kantona Sarajevo

Nakon što smo u proteklim danima predstavili političarke koje će u naredne četiri godine sjediti u foteljama Zastupničkog doma PS BiH i Parlamenta F BiH, te Narodnoj skupštini RS, danas upoznajte zastupnice u skupštini Kantona Sarajevo. 

Vezano: 

Upoznajte parlamentarke na državnom nivou   

Izvještaje o zastupljenosti žena među izabranim zvaničnicima objavljujemo u suradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom i Fondacijom CURE, a istraživanje je vršila Maida Zagorac. 

U Skupštinu Kantona Sarajevo izabrano je sedam žena, što predstavlja 20% od ukupno 35 poslanika koji čine ovo tijelo. 

Mersiha Omerbegović (DF) je rođena 1968. godine. Diplomirana je ekonomistica. 

 

 

 

Neira Avdibegović  (DF) je rođena 1986. godine.  Magistrica je menadžmenta.

 

 

 

Bibija Kerla  (DF) je rođena 1959. godine. Ekonomska je tehničarka i bivša prvakinja BiH u brzom klizanju.

 

 

Ana Babić (SBB) je profesorica pjevanja. Završila je Muzičku akademiju, Odsjek –  solo pjevanje. 1994. godine se uključuje u nastavno-umjetnički proces Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kao suradnik na predmetu Glas. Krajem 2007. godine Nastavno-umjetničko vijeće Akademije scenskih umjetnosti Univerzitet Sarajevo Anu Babić promiče u zvanje vanrednog profesora.

Selma Filipović (SBB) je prva žena doktorica nauka u oblasti veterinarske hirurgije u Bosni i Hercegovini. Obavlja funkciju šefice Katedre za hirurgiju i prodekanese za ljudske resurse.

 

 

Segmedina Srna Bajramović (SDP) je rođena 05.01. 1973. godine. Završila je Fakultet Političkih nauka u Sarajevu i stekla zvanje diplomirane novinarke. Po zanimanju je novinarka koja je duži vremenski period angažirana u različitim RTV projektima.

 

Sabina Ćudić (Naša stranka) je rođena 17. 04. 1982. godine. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka. Potpredsjednica je Naše stranke. Pogledajte infografiku - profil ove političarke

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije