Saopćenje / KO SDP BiH: Imenovana je nova "privatna" Vlada Mirsada Kukića

20. 02. 2018. u 16:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla oglasio se saopćenjem za medije u kojem podsjeća građane Tuzlanskog kantona da je u subotu na Vanrednoj sjednici Skupštine TK-a smijenjena SDA-ova Vlada kojom je iz sjene upravljao Mirsad Kukić, a imenovana nova "privatna" Vlada Mirsada Kukića. 

Navode da je SDP na sjednici Skupštine zauzeo principijelan stav i nije se miješao u unutar stranačke sukobe u SDA.

"SDA-ovo političko blato koje je zadnje tri godine obilježeno stalnim prekomponovanjem vlada, štrajkovima, smjenama, uništavanjem obrazovanja i zdravstva, neopravdanim samohvalisanjem je u subotu prekinuto tako što je 'Veliki vođa' smijenio samozvanog 'prvog čovjeka kantona' i odlučio napraviti svoju privatnu Vladu", navode u saopćenju.

Kako dalje ističu, u tom političkom poduhvatu pomogli su mu "stabilizatori" SBB-a, koji zadnje dvije godine konstantno napuštaju vlast, a za gram vlasti daju sve.

Sva subotnja dešavanja su posljedica dugogodišnje vladavine SDA koja je ovu našu državu podijelila na razne "begovate“ u kojima gazduju lokalni moćnici.

"Interesni sukobi i navodna čišćenja Stranke demokratske akcije ne donose ništa dobro građanima Tuzlanskog kantona, s obzirom da se ovdje radi o interesnom sukobu za bolje pozicioniranje unutar SDA putem kojih bi se ostvarili samo lični interesi pojedinaca u ovladavanju resursima Tuzlanskog kantona.

Sigurni smo da su građani prepoznali da SDA i odmetnuti vladari proistekli iz nje ne mogu ništa dobrog donijeti i da će ih građani kazniti na oktobarskim izborima i konačno ih poslati u političku prošlost", saopćeno je iz KO SDP BiH Tuzla.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA