Ko je sve trgovao diplomama: Među uhapšenima kandidati za predsjednike i predsjednici stranaka

3
Radiosarajevo.ba
Ko je sve trgovao diplomama: Među uhapšenima kandidati za predsjednike i predsjednici stranaka
Foto: SIPA / SIPA / Ilustracija

Većina profesora i dekana koji su jučer uhapšeni u akciji "Klaster" su godinama poznati u javnom i političkom životu bh. entiteta RS, a neki od njih su bili i kandidati za predsjednika.

Akciju "Klaster" jučer su izveli pripadnici SIPA-e i tom prilikom meta im je bilo 11 osoba, a svakako najpoznatije ime među njima je Zoran Kalinić.

Zoran Kalinić je jedan od osnivača stranke "Naša priča Republika Srpska", a ispred koje je bio i kandidata za predsjednika RS i na prošlim izborima osvojio je 1.269 glasova, a sada je rektor Nezavinsog univerziteta u Banjoj Luci (NUBL).

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Uhapšeni Mirko Tufegdžija je zaposlen kao profesor na fakultetu "Aperion", a 2019. je bio izabran za predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Bosanskoj Dubici.

Vladimir Stojanović je rektor Univerziteta modernih znanosti "CKM" iz Mostara. Osumnjičeni Vojislav Škrbić je zaposlen kao profesor na Univerzitetu "PIM" u Banjoj Luci, a Denis Pracić je odgovorna osoba na Visokoj školi "Union" u Mostaru. Vaso Pajić je član Saveza za novu politiku.

Među osumnjičenim je i Dragan Ilić koji je direktor univerziteta "Prometej".

Jedan od osumnjičenih je i Goran Lalović koji je saradnik na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment "PIM" Banja Luka i Univerzitetu "Union" Nikola Tesla, Fakulteta za menadžment "FAM" Novi Sad. Na spisku SIPA-e našao se i Ljubiša Todorović profesor na Prometeju, piše Srpska info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije