Ko je poskidao bilborde u Banjoj Luci?

1
Radiosarajevo.ba
Ko je poskidao bilborde u Banjoj Luci?
Foto: Twitter / Banja Luka - poskidani bilbordi

U Banjoj Luci je preko noći počelo uklanjanje nelegalno postavljenih billboarda.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, izdao je hitan nalog da se ispitaju sve nepravilnosti oko postavljenih billboarda i drugih reklamnih površina na području ovog grada.

"Red zaveden za jedan dan! billboardi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati! Nikada više zahtjeva nego danas da se plati naknada!” napisao je Stanivuković na Twitteru.

Podsjetimo on je na konferenciji za medije pričao upravo o billboardima.

U Banjoj Luci, rekao je on, ima 372, od kojih je 159 postavljeno lažno, bez naknade, čak i u blizini Gradske uprave, te da je time budžet za godinu dana oštećen za pola miliona maraka, 2.000.000 KM za četiri godine.

Ipak, prema prvim informacijama, banjalučke vlasti nisu skinule sporne bilborde, već vlasnici istih, odnosno firme zadužene za ovu vrstu posla.

Podsjetimo, Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, podržao je Stanivukovića.

"Javna je tajna da se i u Sarajevu postavljaju bilbordi bez dozvola i bez plaćanja taksi. Pozivam načelnike svih opština u Sarajevu, a pogotovo načelnike koji dolaze iz četvorke da po uzoru na Banja Luku izvrše kontrolu i izađu sa informacijama pred građane Sarajeva! Kriminal nema nacionalnost, jos jednom čestitke gradonačelniku Banja Luke!", naveo je Mijatović.

U Sarajevu bilbordi o kojima govori Mijatović, za razliku od Banje Luke, još nisu skinuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije