Ko je Đorđe Rađen koji je tužio Davora Dragičevića?

Radiosarajevo.ba
Ko je Đorđe Rađen koji je tužio Davora Dragičevića?
Foto: Slobodan Vasković / Đorđe Rađen

Đorđe Rađen kojeg porodica Dragičević dovodi u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića, tužio je oca ubijenog mladića - Davora Dragičevića zbog klevete i traži odštetu od 5.000 KM, javlja Slobodan Vasković. 

Davor Dragičević je više puta istaknuo kako je Đorđe Rađen direktno umiješan za zataškavanje ubistva, kao i prikrivanje i falsifikovanje dokaza u slučaju David Dragičević.

Podsjetimo, MUP RS-a optužio je ubijenog mladića, nakon što je pronađeno njegovo tijelo, da je opljačkao kuću Đorđa Rađena. Slobodan Vasković navodi kako se ranije dokazalo da je pljačka kuće Đorđa Rađena bila "iscenirana", te da David Dragičević nije bio ni blizu tog objekta u vrijeme kada je navoda pljačka izvršena.

Upravo se na lažnu pljačku njegove kuće, kao jedan od dokaza, poziva Rađen u tužbi protiv Davora Dragičevića, ističući da je "provalna krađa prema navodima zvaničnika policije stavljena na teret pokojnom Davidu Dragičeviću".

Tužba je podnijeta 14.06.2018. godine, a stigla je advokatu porodice Dragičević prije par dana navodi Vasković. Vasković navodi i da kuća Đorđa Rađena "nikada nije opljačkana, sve je isfingirano, namontirano kako bi se prikrila otmica, kasnije i likvidacija Davida."

Vasković nastavlja sa dokazima protiv Đorđa Rađena, pa između ostalog navodi i da je Rađen, po nalogu policije, izuzimao video-nadzore iz računara objekata koji se nalaze u uici Velibora Janjetovića Janje, iako nije ovlašteno lice, inicirao brisanje pojedinih dijelova snimaka. Tim snimcima pokušali su navedeni iz policije i Tužilaštva namontirati da je David bio u Rađenovoj kući, što je nesporno demantovano.

Vasković ističe i kako je Rađen sve to radio po nalogu Darka Ilića, tadašnjeg načelnika Uprave za organizovani kriminal, te inspektora Bojana Karanovića. Rađen nikada nije ni pritvoren, iako je lažno prijavio provalu u kuću, iako je radio policijske poslove za koje nije ovlašten, iako je uništavao dokaze.

Kompletan tekst Slobodana Vaskovića pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije