Ko će naslijediti Edhema Bibera?

Radiosarajevo.ba
Ko će naslijediti Edhema Bibera?
Biber je skoro osam godina na čelu SSS BiH (Foto: RFE/RL)

Ko će stati na čelo krovnog sindikata Bosne i Hercegovine nakon Edhema Bibera znat će se nakon 20. februara. Kongres Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) biće održan 19. i 20. februara u Sarajevu, a izbor novog predsjednika jedna je od tačaka dnevnog reda.

Prema informacijama iz Informativne službe SSS BiH, na Kongresu će učestvovati 147 delegata iz sindikalnih organizacija. Oni će odlučiti o tome kako je SSSBiH radio u protekle četiri godine, donijeti programske ciljeve za naredni četverogodišnji period, usvojiti druge kongresne dokumente, izvještaje, te izabrati organe i predsjednika sindikata.

Aktuelni predsjednik Edhem Biber nije se kandidovao za funkciju predsjednika SSSBiH u narednom periodu. Biber, kojeg radnici i pojedini sindikati često optužuju za mlak angažman i neodlučnost u borbi s vlastima, na čelu je sindikata već skoro osam godina.

Kandidati koji su dostavili aplikacije za novog predsjednika Sindikata u naredne četiri godine su: Ismet Bajramović (Sindikat metalaca BiH), Avad Bahto (Sindikat BH Telecoma), Salih Kruščica (Sindikat državnih službenika i namještenika u FBiH), Kemal Lukšić (Sindikat komunalne privrede) i Amer Toskić (Sindikat grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika), prenosi Fena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije