Ko će birati popisivače i instruktore?

Radiosarajevo.ba
Ko će birati popisivače i instruktore?

Provođenjenjem popisa stanovništva rukovodit će općinske komisije će, a portal Tvsa.ba objavio je imena općinskih komisija, koje će birati popisivače i instruktore.

Novo Sarajevo

Vijećnici su većinom glasova usvojili Rješenje prema kojem je za predsjednika Popisne komisije Općine Novo Sarajevo imenovana Krupalija Nermina, a članovi su Mirković Gordana, Hasečić Aleksandra, Piplica Zoran, Fetahagić Emir i Subašić Miralem.

Novi Grad

Općinsku Popisnu komisiju čine predsjednik Elvir Resić i članovi Razija Pašić - Hamzić, Dragica Elez, Toni Vukadin, Zikrija Čamdžić i Fikret Iseni.

Stari Grad

Za predsjednika Popisne komisije imenovan je Zoran Dedić, a članovi su Nedžad Bjelak, Ahmed Handžić, Amila Olovčić i Maja Čajo.

Centar

Popisna komisija Općine Centar za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine u sastavu: Minja Ćukac, predsjednica, Nermin Veiz, zamjenik predsjednice i ostali članovi Amir Mujan, Admir Šehović, Adnan Vražalica i Biljana Pušonja.

Ilidža

U sastav komisije imenovani su : Enes Čorbo, predsjednik, Smiljana Viteškić, Dženana Ćenanović, Anđa Balta, Vanja Milidrag, i Dario Tambur

Hadžići

U sastav komisije imenovani su: Edin Hodžić, predsjednik, te članovi: Boris Mrkaja, Vedrana Cuca i Jazid Bajrić.

Vogošća

Mirza Emirhafizović, predsjednik, Slađana Radović, Ana Jagar, Amra Hasanagić.

Trnovo

Jelena Golijanin- predsjednik,Miodrag Vučetić, Nusret Bajrović i Sonja Klepić.

Popisna komisija, čiji mandat traje od dana imenovanja pa do završetka Popisa, za svoj rad odgovara Kantonalnoj popisnoj komisiji za područje Kantona Sarajevo i Federalnom zavodu za statistiku.

Komisija rukovodi pripremama, organiziranjem i provođenjem popisa na teritoriji općine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije