Knezović pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Knezović pušten na slobodu


Knezović pušten na slobodu jer je hrvatski državljanin

Dok se Oliver Knezović spremao za pojavljivanje pred zagrebačkim sucem, u medijima su se pojavile istovjetne fotografije navijača 'Sarajeva' samo što se na
jednima vidi oružje, a na drugima ne. Koje fotografije su autentične a sa kojima se neko poigrao, moraće istražiti policija.




Knezović danas pred zagrebačkim istražnim sucem


Oliver Knezović, prvoosumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, u pratnji advokata Milenka Umičevića predao se u utorak policiji u Zagrebu, javilja FTV.

Knezović se predao samo nekoliko sati nakon što je policajac iz Ljubuškog Dragan Vujević pušten na slobodu.

On se tereti za ubistvo Vedrana Puljića tokom navijačkih nereda u Širokom Brijegu 5. oktobra ove godine.

Kako piše vecernji.hr Knezović je istakao da nije ubio Puljića.

"Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se pištolj našao kod mene, svi su ga građani htjeli uzeti. A što se policajca tiče, on zna moje ime, jer sam mu rekao da mu vraćam pištolj i da se zovem tako i tako te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj", objasnio je Knezović i dodao kako je prije nego je predao pištolj policajcu Draganu Vujeviću ispalio "pet hitaca, ali u zrak."

Tvrdi da su "pucali svi. Vjerujem da će istraga to dokazati. Pucali su njihovi huligani na naše nedužne građane. Izražavam sućut Vedranovoj obitelji. Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi netko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo".

Lako prešao granicu

Knezović se prije dolaska u Hrvatsku skrivao u mjestima uz granicu te je boravio u nekim barakama.

"U planinama na području Općine Jablanica, od Čvrsnice prema Jablanici u nekim napuštenim kolibama", objasnio je Knezović gdje se skrivao proteklae dvije sedmice. Hrvatsku granicu prešao je lako, a tvrdi da pomagače nije imao.

U BiH se nije želio predati jer smatra kako ne bi imao pravedno suđenje

"Kad sam došao u Zagreb vidio sam da je taj dečko optužen, taj policajac, i onda sam se i ja htio predati, ali ovoj državi, zato što smatram da ću ovdje imati pošteno suđenje, ako za to uopće postoje argumenti. Vidio sam da su dolje urušili sve institucije vlasti BiH", tvrdi Knezović.

Policija mu navodno nije pomogla u bijegu

Oliver Knezović, inače bivši Tutin vojnik, kaže kako nema prigovora na ponašanje BiH policije te kako mu nisu pomogli u bijegu.

"Oni meni nisu ništa pomogli. Dobio sam neku nadljudsku snagu, skočio sam, bježao sam, trčali su i oni za mnom", opisao je svoj bijeg te zaključio kako je svoju priču spreman ispričati samo hrvatskoj policiji, piše vecenji.hr

Dragan Vujević, ljubuški policajac koji se također sumnjiči za ubistvo, pušten je iz pritvora. Podsjetimo, Vujeviću je prošle sedmice određen jednomjesečni pritvor po rješenju Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Nakon žalbe Vujevićeve zastupnice - Nade Dalipagić, odluka je vraćena prvostepenom sudiji koji je poništio odluku o pritvoru.

Vezano:
Poginuo navijač F.K. Sarajevo
Navijači i igrači FK Sarajevo blokirali raskrsnicu (FOTO)
Reakcije na ubojstvo Vedrana Puljića
Protesti navijača Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića (VIDEO)
Šta se desilo u Širokom Brijegu? (VIDEO)
DW: Crni dan bh. sporta
Hrvatska policija traga za Knezovićem, osam policajaca pod istragom
Široki Brijeg usvojio deklaraciju o osudi nasilja
HKD Napredak: Događaji u Širokom Brijegu su sramota za BiH
Suspendovano još šest sudskih policajaca
Sahranjen Vedran Puljić
Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića
Pušten policajac koji je osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića

rtvfbih/vecernji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije