Knezović: Ako snimaju film o Izetbegoviću i Karadžiću, i mi ćemo o Bobanu

Radiosarajevo.ba
Knezović: Ako snimaju film o Izetbegoviću i Karadžiću, i mi ćemo o Bobanu
Nakon što je ozvaničeno snimanje serije o Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Predsjedništva BiH, te najave RTRS-a o snimanju filma o Radovanu Karadžiću, sve je izvjesnije da će se snimati film o još jednom ratnom lideru

Riječ je o Mati Bobanuprvom predsjedniku samoproglašene "Hrvatske republike Herceg-Bosne".

“Ako će snimati film o Izetbegoviću i Karadžiću, onda ćemo i mi sigurno snimati film o Mati Bobanu. Logično je da zaokružimo tu trilogiju te pokažemo i našu stranu povijesti”, rekao je za Večernji list bh. glumac Slaven Knezović.

Dodao je kako su ratovi neiscrpni izvor ideja za filmove te kako su bh. Hrvati dužni snimiti jedan takav film.

"Ako nećemo mi sada snimati film, sigurno će netko za 50 godina. Onda je bolje da mi to sada uradimo jer imamo mnogo činjenica o događajima u to vrijeme koje će za nekoliko desetljeća biti zaboravljene. Spreman sam sudjelovati u tom projektu. Imamo nekoliko ekipa koje su dovoljno sposobne provesti taj projekt i nadam se kako ćemo se uskoro okupiti i krenuti u njegovu realizaciju", zaključio je Knezović dodao kako u BiH još uvijek postoje tri istine, tri povijesti i stoga je važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije