Kneževo: Pucao u trudnu suprugu, povrijedio i sina

Radiosarajevo.ba
Kneževo: Pucao u trudnu suprugu, povrijedio i sina

Žena iz Kneževa/Skender Vakufa u koju je jutros pucao njen suprug Dalibor Mitrović (37), zbrinuta je jutros u Kliničkom centru Banja Luka i otpuštena na kućnu njegu, kao i njihov sin.

Iz te zdravstvene ustanove su potvrdili da je pacijentica S.M., pregledana i u Klinici za ginekologiju i akušerstvo, s obzirom na činjenicu da se radi o trudnoj ženi, a prema riječima dr Slobodana Grahovca, nalaz se pokazao kao uredan.

Njihov sin S. M. (1996) je zbrinut u Prijemnoj hirurskoj ambulanti nakon čega je također pušten na kućnu njegu.

Policiji je ovaj slučaj pokušaja ubistva, u porodičnoj kući u mjestu Bokan kod Kneževa, prijavljen jutros oko 7.00 sati.

Uviđajem je utvrđeno da je žena zadobila prostrijelnu ranu šake i povredu podlaktice u vidu ogrebotine od projektila koji je u nju ispalio njen suprug iz vatrenog oružja, a njihovo dijete je zadobilo povredu šake u vidu ogrebotina od prozorskog stakla.

Policiji je prvo bilo prijavljeno da se dogodilo samoranjavanje žene iz vatrenog oružja. Dolaskom na lice mjesta obaviještena je i Služba hitne pomoći Kneževo, koji su povrijeđenu ženu zajedno sa njenim djetetom koje ima povredu šake, prevezli u Klinički centar Banjaluka.

Iz CJB Banja Luka je potvrđeno da je Mitrović lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pokušaj ubistva, a tereti se i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije