Klub SDA: Sjednicom o Izetbegoviću, Dodik skreće pažnju s problema u RS-u

E. H.
Klub SDA: Sjednicom o Izetbegoviću, Dodik skreće pažnju s problema u RS-u
FOTO: Fena / Amir Fazlić u PS BiH
Predsjedavajući kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu PS BiH Amir Fazlić istaknuo je danas kako nije bilo nikakve potrebe za održavanjem hitne sjednice u vezi s navodnim "ratnohuškačkim izjavama" predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

"Apsolutno nije bilo razloga za sazivanje hitne sjednice u vezi s ovim problemom, to se moglo riješiti kroz poslanička pitanja i inicijative i dobiti sve potrebne odgovore. Sazivanje ove sjednice ima isključivo za cilj skretanje pažnje sa svih loših dešavanja u Republici Srpskoj, stalnom potrebom Dodika da izazove krizu pred izbore, te sa finansijski lošim stanjem ovog entiteta", istaknuo je Fazlić.

Dodao je i kako je mnogo potrebnije razgovarati o brojnim problemima u cijeloj državi, a ne o onom što su izjave određenih zvaničnika, te da ako bi se razmišljalo na ovaj način, da bi svaka naredna sjednica trebala početi s prvom tačkom dnevnog reda koja se odnosi na izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika.

"Svi znamo kakve su njegove izjave i kakav cilj se želi postići njima. Vi vidite da su uvijek njegove izjave išle u smislu opstojnosti države BiH, da osporava u nekom dijelu i Europski put, da nažalost osporava i NATO put BiH i da se još nikada nije javno izjasnio da je BiH i njegova država", zaključio je Fazlić.

Podsjećamo, danas je na inicijativu SNSD-a sazvana hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH, na temu "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi s proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji FBiH".

Sjednicu je sazvao predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić, na zahtjev kluba poslanika SNSD-a, a u obrazloženju sazivanja sjednice navedeno je kako postoje opravdani razlozi za njeno sazivanje, zbog "zapaljivih izjava".

"Te izjave, koje uključuju i izjavu predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića u vezi s jačanjem namjenske industrije u tom entitetu, značajno su uznemirile javnost i građane BiH, a posebno Republike Srpske, koja ih vidi kao prijetnju po mir, kako u BiH tako i u cijelom regionu", tvrdi, između ostalog, SNSD u obrazloženju svog zahtjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije