Klanjana dženaza Rusmiru Ćišiću u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
Klanjana dženaza Rusmiru Ćišiću u Mostaru
Foto: Nova Sloboda / Mostar

U Šarića haremu u Mostaru danas je u prisustvu rodbine, komšija i prijatelja obavljena dženaza Rusmiru Ćišiću, koji je prekjuče, poslije duge i teške bolesti, umro u 75. godini, piše portal Novasloboda.

Rusmir Ćišić bio je predsjednik Izvršnog odbora Grada Mostara, načelnik Odjela za infrastrukturu Gradske uprave Mostar i ministar prostornog uređenja u Vladi HNK-a.

U obnovi porušenog Mostara obavljao je dužnosti predsjednika Izvršnog odbora grada Mostara, načelnika odjela za infrastrukturu u periodu gradnje zajedničke Gradske uprave Mostara i niz drugih funkcija u privredi. 2000-te godine pada odluka o obnovi izgradnje simbola Mostara Starog mosta i on naredne 4 godine najuspješnije obavlja funkciju direktora projekta, što je svakako kruna njegove profesije. Od Svjetske banke i UNESCO-a kao partnera projekta za izvanredan posao dobio je iskrena priznanja, a 2014. godine ponio je i priznanje "Mimar mira" Centra za mir. Radni vijek okončao je kao uspješni ministar Prostornog uređenja u Vladi HNK

Uz sve to, Rusmir Ćišić bio je i jedan od osnivača Rotary Cluba Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije