Klanjan Bajram-namaz u Srebrenici: 'Praznik radosti koju treba dijeliti s drugima'

1
Anadolija
Klanjan Bajram-namaz u Srebrenici: 'Praznik radosti koju treba dijeliti s drugima'
Foto: AA / Bajram-namaz u Srebrenici

Za područje opštine Srebrenica centralna bajramska svečanost je tradicionalno održana u prepunoj Bijeloj džamiji.

Pored Bijele džamije bajram-namaz je klanjan i u Sućesci, Potočarima, Luci, Krušev Dolu, Osmačama, Tokoljacima, Slapovićima, Dobraku i Osatu.

Bajram-namaz u Bijeloj džamiji je predvodio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić, koji je u bajramskoj poruci rekao da je "mjesec iza nas mjesec milosti i oprosta, a da je Bajram blagdan radosti koju treba dijeliti sa drugima".

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

"Oprostili smo se od ramazana i radosni smo što nas je dragi Allah počastio da ramazane, kao i bajrame, možemo dočekivati u našoj Srebrenici. Molim dragog Boga da ukabuli naš post i naše dove i da tokom cijele godine bude s nama zadovoljan. Posebna je čast i obaveza dočekivati radost i biti u Srebrenici. S dovom da dragi Bog bude zadovoljan s nama želim Vam čestitati i Bajram našom tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Damir ef. Peštalić.

Nakon klanjanja bajram-namaza, vjernici su se okupili kod Čaršijske džamije u Srebrenici na bajramskom prijemu i druženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije