KJKP "Vodovod i kanalizacija": 133 godine postojanja

1
Radiosarajevo.ba
KJKP "Vodovod i kanalizacija": 133 godine postojanja
Foto: Vodovod i kanalizacije / Obilježavanje 133. godišnjice Vodovoda i kanalizacije Sarajevo

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo obilježilo je 133 godine postojanja.

Na spomen-obilježju u krugu preduzeća polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast uposlenicima preduzeća koji su izgubili živote u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

"Zadatak svih nas je da svojim riječima i djelima damo značaj ljudima, našim kolegama čija imena su ispisana na spomen-ploči, da prenosimo generacijama koje dolaze koja je njihova uloga bila i šta su sve uradili za naše preduzeće i za našu državu", kazao je predstavnik Sindikalnog odbora preduzeća Omer Majstorić.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Pripreme za hladnije dane: Osigurajte svoje instalacije na vrijeme, zaštitite vodomjere i cijevi

Pripreme za hladnije dane: Osigurajte svoje instalacije na vrijeme, zaštitite vodomjere i cijevi

Izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove Amar Nović zahvalio se prisutnima jer čuvaju uspomenu na one koji su živote dali braneći ovu zemlju i radeći za ovu zemlju istakavši da im na tome trebamo biti zahvalni.

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo obilježilo je 133 godine postojanja. Na...

Posted by KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo on Tuesday, December 6, 2022

"Hvala vam što čuvate sjećanje na njih i odazivate se našem pozivu da zajedno obilježavamo iz godine u godinu dan našeg preduzeća. Zahvalan sam svim našim uposlenicima koji daju doprinos da ovo preduzeće ispunjava veoma značajnu ulogu koju ima, da našim građanima osiguramo dovoljne količine vode, da širimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, širimo ponudu usluga i osiguravamo stabilno poslovanje. Imamo mnogo planova i projekata koje želimo da realiziramo i zahvalni smo za priliku koja nam je data da sve to provedemo u djelo", kazao je Nović.

Sarajevo je među prvim evropskim gradovima imalo vodovod. KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo skoro potpuno devastirano u ratu, preduzeće je koje je doživjelo punu preobrazbu u obnovi i razvoju cjelokupnog sistema u godinama nakon agresije.

U Sarajevu danas čak 25 ulica bez vode: Radnici ViK-a vrše popravke

U Sarajevu danas čak 25 ulica bez vode: Radnici ViK-a vrše popravke

"Vodovod i kanalizacija" Sarajevo danas je preduzeće koje osigurava kontinuirano snabdijevanje grada vodom i uredno odvođenje otpadnih voda.
Uprava preduzeća sa uposlenicima radi na realizaciji projekata u cilju ostvarenja visokih životnih standarda građana Kantona Sarajevo, korisnika naših usluga koji su nam na prvom mjestu, poručili su iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije