Kiša, vjetar... a gdje će sutra padati snijeg?

Fena
Kiša, vjetar... a gdje će sutra padati snijeg?
U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme.

U Hercegovini se kiša očekuje u jutarnjim satima, a u Bosni prijepodne. Nove padavine poslijepodne i tokom noći na srijedu. Na planinama će padati i snijeg.

Očekuje se između 10 i 25 litara kiše po metru kvadratnom u cijeloj BiH. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi između 3 i 8, a na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno, a dio prijepodneva će biti s kišom. Nove padavine poslijepodne. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 6, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima pljuskovi su registrirani u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Nove padavine se očekuje s juga u noći na utorak.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 1, Gradačac i Ivan-sedlo 10, Sokolac i Zvornik 11, Banja Luka, Doboj, Goražde i Livno 12, Drvar i Prijedor 13, Bihać, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 14, Bugojno i Sanski Most 15, Jajce 16, Mostar i Zenica 18, Neum, Trebinje i Čapljina 19 i Stolac 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike sutra su relativno povoljne.

Mada se očekuje nestabilno vrijeme, slabljenje juga i temperaturni režim koji će biti više u skladu s kalendarom, uz hladnije jutro i veče, ugodno će djelovati na većinu populacije.

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije