Kiša u većem dijelu BiH

Radiosarajevo.ba
Kiša u većem dijelu BiH

U Bosni i Hercegovini jutros je većinom oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje, osim u Krajini. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne ima grmljavine.

Temperature u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Kupres 3, Livno 6, Zvornik 7, Bugojno, Drvar i Jajce 8, Bijeljina i Ivan Sedlo 9, Doboj, Goražde, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sokolac i Srebrenica 10, Banja Luka, Sarajevo i Zenica 11, Bihać 13, Mostar i Tuzla 14, Trebinje 15, Neum i Stolac 16 stepeni. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 9 hPa je manji od normalnog i raste. 

U većem dijelu zemlje danas će biti pretežno oblačno s kišom. Bez padavina u Krajini. Obilnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje će biti i grmljavine. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovni dana očekuje se prestanak padavina u većem dijelu zemlje i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, prije podne i sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između 12 i 19 stepeni. 

U Sarajevu prijepodne oblačno s kišom. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije