Kiša, pljuskovi, grmljavina: Za cijelu BiH upaljen žuti meteoalarm

Radiosarajevo.ba
Kiša, pljuskovi, grmljavina: Za cijelu BiH upaljen žuti meteoalarm
Foto: Radiosarajevo.ba / Kiša se najavljuje u Sarajevu

Za cijelo područje Bosne i Hercegovine za danas je upaljen žuti meteoalarm zbog grmljavine. U većem dijelu naše zemlje očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prije podne padavine u Hercegovini, Krajini i na zapadu Bosne, a poslije podne i tokom noći u većini područja. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugo. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na sjeveru do 22, a dnevna od 19 do 25 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 22 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

BIOPROGNOZA: Tmurno vrijeme, uz mjestimično jači jugo i pogoršanje biometeoroloških prilka koje će uslijediti, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Žuti meteoalarm

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije