Kina donirala 10.000 KM, poziv volonterima

Radiosarajevo.ba
Kina donirala 10.000 KM, poziv volonterima


Ambasada NR Kine jučer je Crvenom krstu/križu Bosne i Hercegovine donirala 10,000 maraka kako bi se što lakše prevazišle posljedice od sniježnog nevremenau zemlji. Donaciju u ime NR Kine, predstavnicima Crvenog krsta BiH uručio je kineski ambasador u našoj zemlji Wang Fuguo.

Elvira Šišić, Šef službe traženja Crvenog krsta BH, za portal Radio Sarajevo je izjavila kako donacija dolazi u savršenom tajmingu, jer im se zalihe polako smanjuju. Crveni krst BiH uputio je apel i Međunarodnoj federaciji ove organizacije da im se pomogne.

Ono što ne nedostaje, dodala je ona, jeste volonterska pomoć koju nude naši sugrađani.

„I prvi dan vremenskih nepogoda smo imali jako puno poziva od sugrađana, koji su tražili jaknu i lopatu kako bi se pridružili našim volonterima. Ono gdje nam sugrađani još mogu pomoći jeste da se jave i priključe našim volonterima u obilasku starih i bolesnih osoba“, pozvala je Šišić.

Zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona:
Crveni krst BiH                  – 033 263 936
Crveni krst FBiH                – 033 645 716
Crveni krst RS                    – 057 226 730.

Također, predstavnici ambasada koji žele uputiti međunarodnu pomoć, mogu se javiti Crvenom krstu BiH, na broj telefona 033 263 946.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije