Kenela Zuko se izvinila zbog izjave o Bošnjacima iz Srebrenice i Bratunca: "Iskreno mi je žao"

19
Radiosarajevo.ba
Kenela Zuko se izvinila zbog izjave o Bošnjacima iz Srebrenice i Bratunca: "Iskreno mi je žao"
Foto: Prtscr / Youtube / Kenela Zuko

Iskreno mi je žao jer su moje poruke protumačene na način koji može biti uvredljiv za Vogošćane i naše sunarodnjake iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, napisala je danas, 29. septembra, Kenela Zuko, zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, na društvenim mrežama.

Podsjetimo, na internetu je objavljen snimak s predizbornog skupa negdje u Vogošći, gdje Zuko objašnjava prisutnima zašto trebaju glasati za SDA, pa u jednom trenutku kaže: 

"Ti ljudi koji su došli, ne mogu reći da se nije izgradilo. Ja sam išla u Srebrenicu i Bratunac i Orašje, sve obišla. Pa bolan Bošnjaci su samo volovska kola provozili, to su im bili putevi. Moj dosadašnji angažman bio je u znaku podrške povratničkim zajednicama, posebno ženama i šehidskim majkama. To se neće promijeniti."

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Kongres čemera i jada

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Kongres čemera i jada

Snimak njene izjave možete pogledati OVDJE.

"Svi građani Vogošće su jednaki. Struktura stanovništva naše Općine odražava tragičnu, ali ponosnu prošlost našeg naroda i naše domovine. Jedinstvo u nastojanju da živimo bolje, nadilazi sve naše parcijalne sklonosti i identitete.

Bez traženja opravdanja, bez potrebe da prebacujem krivicu, ili umanjujem težinu izrečenog, vođena ljudskim razlozima, iskreno i duboko izvinjenje upućujem svim mojim sugrađanima, ali i drugima koje je povrijedila moja nespretno formulisana izjava", zaključila je Kenela Zuko u izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije