'Kebo nije imao nijedan razlog da napusti SDA'

Radiosarajevo.ba
'Kebo nije imao nijedan razlog da napusti SDA'

Za Stranku demokratske akcije (SDA) neočekivana je odluka Mirsada Kebe da istupi iz članstva Stranke kao i najava da će poziciju potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, na koju je izabran posredno i na prijedlog SDA, ubuduće obnašati vanstranački.

Mirsad Kebo: Istupio sam iz SDA

„U obavijesti o istupanju iz članstva SDA Kebo nije naveo nikakve razloge, iako je do sada zahvaljujući SDA i na njen prijedlog obnašao vodeće pozicije u javnim preduzećima, a potom u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti - počev od predsjednika Skupštine Kantona Sarajevo, guvernera Kantona Sarajevo, poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, ministra u Vijeću ministara BiH te već drugi mandat potpredsjednika Federacije BiH“, saopćeno je iz SDA, tekstom naslova "Kebo nije imao nijedan razlog za istupanje iz SDA".

Evidentno je, kako se dodaje u saopćenju, da postoje neki politički razlozi za ovakvu odluku, pa bi bilo principijelno da istupanjem iz članstva SDA Mirsad Kebo vrati i mandat koji je dobio na prijedlog SDA i podnese ostavku na poziciju potpredsjednika Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije